Style of Cloths for ladies,

.





FASHIONABLE İSTANBUL GENÇ TASARIMCILAR DEFİLESİ




Fashionable İstanbul'da 3.gün Genç Tasarımcılar Defilesi ile start aldı. Bu defile sonucunda, ülkemize gelen dünya markalarının tasarımcıları tarafından beğenilen, ışık uyandıran tasarımın sahibine, 3 ay ile 1 sene arasında bu ünlü markalarda staj yapma fırsatı verilecek.
La Salle International Academy ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İsmek Genç Tasarımcılar Atölyesi öğrencilerinin tasarımlarının yer aldığı defilede Bacstagede öğrencilerin büyük heyecanını paylaştık. (backstage postlarına aldığım olumlu yorumlardan dolayı bundan sonra daha fazla paylaşmaya çalışacağım)
Defile açılışını İsmek Öğrencileri yaptı.Tasarımlarda en dikkat çekici özellik nazar boncukları ile işlemeler, keçelerin çeşitli yerlerde kullanıldığı üstler, bol bol eski istanbuldan motifler taşıyan tasarımlardı. Keçe, şifon, tafta, saten gibi kumaşların kullanıldığı tasarımlarda, benim gördüğüm ağırlıklı olarak Eski İstanbul temalı motiflerin kullanılmasıydı.







Defilenin ikinci yarısı ise LaSalle öğrencilerinin tasarımlarından oluştu.(ismeğe göre biraz daha fazla tasarıma yer verildi) İlk tasarımlarda diğer renklerle harmanlanmış şekilde beyazın hakimeti vardı. Genel olarak baktığımızda son sezonların nerdeyse bütün trendleri kullanılarak, her öğrenci kendi yorumunu katarak tasarımlar oluşturmuştu. En dikkat çekicileri ise volümlü omuz ve kalça detayları idi. Metal aksesuarların, sırtta oluşturulan detayların, kuplu kesimlerin, katların ve volanların, bant detaylarının, saç aksesuarlarının bolca yer aldığı bir koleksiyon izledik.
Bütün defile boyunca genç modacılarımızın heyecanını paylaşmak, belkide geleceğin Türk Modacıları olacak adayların gözlerindeki parlak ışığı, telaşı seyretmek çok hoştu. Bütün emeklerinden dolayı hepsini kutlamak gerek diye düşünüyorum ve onlara başarılar diliyorum:)













FASHIONABLE İSTANBUL SALVATORE FERREGAMO KOKTEYL VE DEFİLESİ


Ferragamo defilesini beklemek üzere tekrardan kokteyl alanına geçtik, yeni misafirler aramıza katıldı. Ve defile saati geldiğinde misafirler yerlerine yerleştikten sonra sahnenin ortasına indirilen dev beyaz perdelerden (aslında bütün defilelerde bu beyaz perdede çeşitli sunumlar izledik ama en hoşu buydu sanırım) Ferragamo'ya esin kaynağı olan, ürünlerini kullanan Marilyn Monroe, Audrey Hepburn gibi Hollywood ünlülerinin görüntüleri izledik. Dev ekranlar kalktıktan sonra ayakkabı tarihine yön veren Ferragamo'nun, 2009 kış koleksiyonu için şov başladı. Koleksiyonda mürdümler, taş renkleri ve morlar ön plandaydı. Özellikle grafiksel yaka detaylı, militer kesimli ceket ve paltolar en dikkat çekici parçalar arasındaydı. Etek-ceket ve duble paça kısa pantalon- ceket takımların ağırlıkta olduğu, kürk detayının bolca kullanıldığı bir koleksiyon izledik.

Gece Hotel Les Ottomans'da Harvey Nicholson'un düzenlediği after party ile son buldu.









FASHION İSTANBUL'DA GIANFRANCO FERRE KOKTEYL VE DEFİLESİ


Fashionable İstanbul Ferre ve Ferragamo defileleri için Dolmabahçe'ye gittiğimde düne göre gecenin çok daha sakin geçeceğini düşünmüştüm ki, ilk gece kadar çok olmasada ikinci geceye gösterilen ilgide çok yüksekti. Gecenin ilerleyen saatlerine doğru kokteyl alanı ve dolayısıylada defile koltukları tamamı ile doluydu.

Gecenin ilk defilesi olan Gianfranco Ferre defilesi için tasarımcıları Tommaso Aquilano ve Roberto Rimondi 2010 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu sundu. Beyazlar içinde başlayan defile yumuşak gri tonları ile devam etti. Daha çok ince ipek, şifon kumaşların kullanıldığı koleksiyonda hafif transparan üstler, bol bol katlar, payetler ve özellikle swarovskilerle işlemeler bolca bulunuyordu. Araya serpiştirilmiş pantalon-ceket/etek-ceket takımlar, tek omuzlar, volümlü kalça efektli etekler, abiyelerde sırt detayları bulunuyordu. Toprak renkleri siyah ve beyazın hakim olduğu bir koleksiyon sunuldu.

Bir sonraki postta Salvatore Ferragamo defilesi.










24 Ekim 2009 Cumartesi

DEFİLE SONU VE ROBERTO CAVALLI


Ve defilenin sonu Roberto Cavalli Her zamanki gibi ailesi ile podyumdaydı. Mankenlerin ve tasarımlarının arasından poydum sonuna kadar yürüyüp herkesi selamladı. Geceye Reina'da şeref konuğu olduğu after party ile devam etti.

FASHIONABLE İSTANBUL 'DAN İLK GÖRÜNTÜLER KOKTEYL


Fashion İstanbul, beklenildiği gibi çok fazla ilgi gördü. Yerli, yabancı misafirlerini ilk gecesinde başarılı bir şekilde ağarladı. Herkes geceye yakışır biçimde çok şık ve özenli geldi. Bunlar kokteyl'den çekilmiş ilk fotograflar. Birçok ünlümüzde gecede boy gösterdi (hepsini çekmek mümkün olamadı çok kalabalıktı) Daha profesyonel resimler elime gecince onlardanda bahsedicem ama genel olarak herkes zarifti tabiki arada marjinal kıayfetler ve detaylar vardı. Hakan Yıldırım, Dilek Hanif gibi modacılarımızda geceye katılanlardandı.
Şimdi gelen misafirtlerin neler giydiklerini sorarsanız, genel olarak en dikkat çekici ve en çok tercih edilmiş trend, volümlu ve işlemeli omuz detaylı kıyafetlerdi. Genel olarak mini elbiseler, uzun elbiselere göre daha çok tercih edilmişti. Tabiki kimisinde payet işleme, kimisinde ise metal işlemeler ön plandaydı.
Genel anlamda ambiansı güzel bir gece geçirdim. Defile fotograf ve yorumları yarın :)






0 comments:

Post a Comment