Style of Cloths for ladies,

CLAUDIA SCHIFFER'DA TASARIM DÜNYASINA GİRECEK


Claudia Schiffer'da moda dünyasına bu sefer model olarak değilde tasarımcı olarak göz kırpanlardan. Kate Moss gibi Claudia'da kendi koleksiyonunu çıkartmak istiyormuş. Yaptığı açıklamalarda bu düşüncesine çoktan beri uygulamaya koymak istediğini ve kendi koleksiyonu için şimdinin doğru zaman olduğu yönündeymiş. Bunca zamandır modanın içinde olan ve iyi markalarla çalışan Claudia'nin bu iştede başarılı olacağı kanısındayım, koleksiyonunu merakla bekliyeceğim.

JOHN GALLIANO'NUN CHRISTMAS AĞACI & CLARIDGE


John Galliano hem kendi markasının tasarımcılığını ve aynı zamanda hepimizin bildiği gibi Christian Dior 'un tasarım direktörlüğünü yapıyor. Resimde gürdüğümüz Dior Christmas ağacı ise aralık ayında, Londra'nın ikonik oteli Claridge’i süsleyecekmiş. Bu göşterişli ağacı ise kristaller, değerli taşlar, çiçekler süsleyecek, birde dikkatli bakarsanız bir dalda yatan leoparıda görebilirsiniz. Tasarımı hoş gözüken bu ağacın uygulamasının çok daha görkemli ve hoş olacağına eminim, açıkcası görmek isterdim:)

SARAH JESSICA PARKER ELLE ARALIK SAYISINDA


Hazır dergilerden konuya girmişken Sarah Jessica Parker'da Elle'in Aralık sayısında kapak olduğundan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bu sayıda arkadaşlıktan, söylentilerden, ikizlerinden ve tabiki sex and the city movie2'den   bahsetmiş. (fazlası için tıklayın)
Bu kadını siz seversiniz, sevmezsiniz bilmiyorum ama benim acayip bir sempatim var. Sebebi büyük ihtimal Sex and City 'le bağlantılı sanırım ama gördüğüm zaman haberlerine bakmadan geçemiyorum, yüzümde bir gülümseme oluşturuyor ve ben gülümsememi sizinle paylaşmadan geçemezdim ;)






LADY GAGA'LI İNGİLİZ VOGUE


Dergi çekimlerinden her zaman bahsetmesemde Vogue'un gönlümde açıkçası başka yeri var. Çekimlerinde kelimelerle anlatamadığım farklı bir şeyler hissettiriyor insana, sanırım bu duygudan Vogue herkesin, özellikle modayı içinde taşıyanların gözdesi. Hem Vogue, hemde Lady Gaga, Lily Cole olunca, resimlerde bir hayli ilgi çekici olunca bahsetmeden geçemedim.:)
Konu olarak, çocukluğumuzun masalı  Hansel Gretel işlenmiş. İlk resimde Lady Gaga tenceresi ve kaşığı ile olduğu gibi çılgın, Lily Core sevimli ve sakin, Andrew Garfield  meyvası ile poz vermiş,uzanmış. İkinci resimde ise Lady Gaga'yı fırının içinde görüyoruz. Açıkcası konu işlenişi benim hoşuma gitti, renkli kareler.






BURBERRY BİZE SOĞUK KIŞ İÇİN SNOOD'U ARMAĞAN ETTİ


Bugün hava her ne kadar güzel olsada, şu geçirdiğimiz soğuk günler ve gelecek soğuk günler için heralde en gerekli aksesuar snood. Burberry'nin tasarımcısı Christopher Bailey, şalın hoş ve şık duruşunu taşıyacak ama aynı zamanda atkı gibi olup soğuk havalarda koruyucu görev yapacak bir aksesuar tasarlamış bizler için. En güzel yanı ise defile fotoğraflarından görceğiniz gibi her kıyafete yakışıyor olması. Bu şıklık Burberry'nin kalitesi ile birleşince bize sadece mağazaları ziyaret etmek düşüyor.









ÖNCEKİ ÇİZİMİMİN BİLGİSAYARDA KUMAŞLARLA GİYDİRİLMİŞ HALİ

Uzunca bir süredir moda çizimlerimden eklemiyordum, değişiklik yapıp eski bir el çizimime photoshopla bilgisayarda yaptığım giydirme işlemini sizlerle paylaşmak istedim. Sağ tarafta gördüğünüz, daha öncede sizlerle paylaştığım el çizimim, sol taraftaki ise küçük kutucuklarda gördüğünüz kumaşları kullanarak tekrardan giydirme ve gölgelendirme yapılan manken :) Siz hangisini beğendiniz ?...


Büyültmek için resme tıklayınız

04 Kasım 2009 Çarşamba


BAHAR KORÇAN GALATA'DA MAĞAZASINA KAVUŞUYOR


Daha önce ekonomik kriz ile birlikte, Bahar Korçan, Nişantaşı Abdi İpekçi'deki mağazasını kapatmıştı. Bugün yani 4 kasım'da alışveriş, butikler denince artık adı anılmaya başlayan Galata'da Serdar-ı Ekrem sokağında Bahar Korçan yeni mağazasına kavuşuyor, bizlerde onun ürünlerine. Korçan’ın 2009-2010 kış koleksiyonunun sergileneceği mağazanın konseptinin, ürünlerin sergilenişinin de bir hayli ilgi çekici olduğu söyleniyordu, ben bugün orada olamayacağım ama daha sonra inşallah ziyaret etmeyi düşünüyorum.










ERDEM MORALIOĞLU VE SMYTHSON İŞ BİRLİĞİ


Moda tasarımcısı Erdem Moralioğlu ve İngiltere'nin ikonik kırtasiye, çanta aksesuar satıcısı Smythson güzel bir birlikteliğe imza atmışlar. Erdem, artık imzası haline gelen çiçek desenleri ve moda çizimleri bulunduran, sınırlı sayıda üretilen gülük ve not defteri hazırlamış. Bence çok şirin gözüküyorlar. Ürünlere ve fiyatları için buraya bakabilirsiniz.

02 Kasım 2009 Pazartesi


H&M 2009 KIŞ REKLAM KAMPANYASI


 H&M 2009 Sonbakar/Kış koleksiyonu için ünlü Kanada'lı manken Jessica Stam ile gerçekleştirmişti. İşte reklam kampanyasından görüntüler sonunda basında.
Görsellerin genelinde Jessica şık, modern ve eğlenceli kıyafetler ile karşımızda. Opak çorapların, military ceketin, boy friend jean'ın, leopar montun, hemen hemen her mağazada karşımıza çıkan triko elbiselerin yer bulduğu bir katalog çekimi olmuş. Yani H&M 'de sezon trendleri arasında neyi sayıyorsak hepsini bulunduran bir koleksiyon sergilenmiş.















İSTANBUL FASHION DAYS2: ŞUBATTA


İlki geçtiğimiz ağustos'da gerçekleştirilen moda günlerimizin (ilk fashion days yazılarım burada ve burada) ikincisi, global moda takvimine paralel olarak Sonbahar / Kış 2010-2011 koleksiyonlarını tanıtmak üzere 03-06 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenicekmiş. Henüz katılım yeri ve katılımcıları belli olmayan oda günlerini büyük bir hevesle bekliyor olacağım.

VICTORIA'S SECRET'IN 3 MİLYON DOLARLIK İÇ ÇAMAŞIRI


Aslında belkide duymayan kalmadı Victoria's Secret'ın bu sütyenini ama bende en azından duymayanlar için görsel eklemeden duramadım. Bu senenin, 150 karat ağırlığında toplam 2500 elmasla süslü sadece bakmalık yada koleksiyonluk bu değerli parçasını giyen şanslı melek Marisa Miller oldu. (daha önce Adriana Lima, Gisele Bündchen gibi mankenlerde o yıla özel olan milyon dolarlık sütyenleri giyinmişlerdi)

0 comments:

Post a Comment